☛ BOKFÖRLAG

Runeskrift AB bedriver förlagsverksamhet. Målsättningen med bokutgivningen är att öka den litterära mångfalden i Sverige. Hos oss hittar du böcker i olika genrer, såväl skön- som facklitterära, som är normbrytande och utmanar den vänsterliberala åsiktskorridoren.

Etablerade kulturskribenter kan beställa kostnadsfria recensionsexemplar från förlaget.

Har du skrivit en bok som du tror skulle utgöra ett berikande tillskott i Runeskrift AB:s bokutgivning och vill få praktisk och ekonomisk hjälp med att ge ut? Kontakta oss.

Utgivna titlar

Den humanitära stormakten av Håkan Johansson

den-humanitara-stormaktenI denna essäsamling bjuds vi på ett knippe nya skarpa politiska iakttagelser kring såväl brännande dagsaktuella som tidlösa filosofiska frågor, interfolierade med faktakunskaper och referenser till framstående historiska och samtida tänkare.

Författaren har också kryddat texterna med en precis lagom nypa humor för att göra läsupplevelsen behagligt lättsam, utan att för den skull dagtinga med allvaret i de ämnen som avhandlas.

Texterna binds löst samman kring bokens titel och en kritiskt granskande blick på det vänsterliberala tankegods som dominerat de senaste decenniernas politik i Sverige och andra västländer men som ofta synes stå i bristande samklang med både statsbildningens och demokratins principer och den mänskliga naturen. Det är idéer som visat sig kunna resultera i samhällen som få och allra minst de sociala ingenjörerna vill leva i.

När du läst ut denna bok är du en mer bildad person än du var innan du började läsa. Men viktigare är att du också har fått nya perspektiv på en rad för människan grundläggande frågeställningar – små frön som kan slå rot och måhända få dig att ompröva delar av din tidigare världsbild.

Format: Häftad. Språk: Svenska. Antal sidor: 256. Utgivningsdatum: 2019-12-03. ISBN: 9789189097179

Köp från Bokus. Köp från Adlibris. Köp direkt från förlaget.

Diktat av Dick Taytor

diktat-av-dick-taytor-73662En kritisk granskning av multikulturalismen ur ett evolutionspsykologiskt och historiskt perspektiv.

Dick Taytor sällar sig med den här boken till en tradition inom den litterära samhällsdebatten där politiska och filosofiska resonemang kombineras med en humoristisk berättarstil. Det är en etablerad genre i den anglosaxiska världen, med namn som exempelvis Douglas Murray och Mark Steyn, men sällsynt i Sverige.

Taytors texter är lärorika, tankeväckande och underhållande och spänner över ett brett antal ämnesområden. Det som knyter texterna samman är det kritiska granskandet av de postmodernistiska dogmer som på senare år banaliserat stora delar av den offentliga debatten i västvärlden och berövat den dess traditionella fundament av fakta, kunskap och logik. I Sverige har postmodernismen närmast ersatt kristendomen som statsreligion.

Format: Häftad. Språk: Svenska. Antal sidor: 354. Utgivningsdatum: 2017-08-16. SAB: Oc. ISBN: 9789163941276.

Köp från Bokus. Köp från Adlibris. Köp direkt från förlaget.

Specialerbjudande!

Just nu kan du köpa båda ovanstående böcker till ett reducerat paketpris, 270 kr. Frakt ingår. Erbjudandet gäller vid köp direkt från förlaget.